1 maj 2022
19:00

Västerhaninge IF

Referat: FC Nacka Iliria - Västerhaninge IF

Västerhaninge börjar matchen piggt. I matchminut 6 kommer Roddan runt sin gubbe på högerkanten och viker inåt. Spelar in en boll parallellt med mållinjen (ca 2-3 meter ifrån) och förbi Nacka försvarare fram till Adnan som på något sätt lyckas bränna öppen kasse.
Nacka startar ett anfall direkt efter och kommer enkelt runt på vår vänsterkant och slår ett fint inlägg som nr 23 från nära håll enkelt nickar in till 1-0 ledning. Små marginaler i fotboll...
2an kommer redan i 15 e minuten när dom lika enkelt kommer runt igen på vår vänstersida. Inspelet tar i stolpen rakt ut till en fw som bredsidar in bollen i öppen kasse.

Jonte fixar straff åt västerhaninge i 25 e minuten men slår själv en svag straff som mv enkelt räddar utan att förta sig.

Nacka kommer med rättvända spelare i fart och kommer igenom och förbi oss i anfall efter anfall främst i yttre och inre korridorer.
Usse gör en klassräddning med en fotparad efter spel snett in bak.
2-0 i paus är välförtjänt.

Vi byter in Jack direkt för att försöka komma runt Nackas hb vilket Jack lyckas med flera ggr.
Vh's försvarsspel är nu bättre och vi satsar framåt.
Under en kort sekvens är det ytterst nära en reducering när en Nacka spelare rensar strax utanför mållinjen för att vi sedan återigen missar ett helt öppet mål snudd på identiskt som i första.
Västerhaninge har en frispark ganska högt upp på vänsterkanten. Fint inspel av Kevin som Oskar avslutar på volley, men keepern ligger som ett streck i luften och får göra en tv räddning.
Nacka skördar som vanligt sina framgångar i ytterkorridorerna där dom är riktigt bra. Våra ytterbackar hade helt klart karriärens hittills tuffaste match.

Matchen vinner Nacka med 2-0 vilket spelmässigt är rättvist.
Ett skadeskjutet Västerhaninge vaskar ändå på bortaplan mot seriefavoriten fram 5st 100% målchanser vilket måste ses som bra MEN dom måste förvaltas på ett bättre sätt om vi skall ha en chans på poäng.
Vi tackar ett mkt bra FC Nacka för dagen och önskar motståndarna lycka till i vidare seriespel.